Det finns många bra böcker om poker som lär dig spelet. ”Internet Texas Hold’em: Winning Strategies from an Internet Pro” av Matthew Hilger är en av dem. Den har tidernas fulaste bokomslag men innehållet är faktiskt bra. Författaren Mattew Hilger är en framgångsrik spelar på nätet och i denna bok ger han sina bästa strategiska knep angående nätpokerDen lär dig hur du går från gratis poker till vinnande cash game-spel. Avsnitten är korta men fulla med bra information och Hilger hinner behandla väldigt mycket pokerstrategi. Det finns en starthandstabell i bokens mitt som berättar hur man ska spela före floppen.

Pokerhandboken

En annan bra bok är ”Pokerhandboken” av Dan Glimne. Dan Glimne är kanske Sveriges mest bespottade poker-spelare/författare/krönikör/. Boken passar den som inte bara vill lära sig pokerstrategi utan också bakgrunden till spelet och dess historia från flodångare på Mississippi till hur man spelar poker bonus på nätet. Dan Glimne är en mycket bra skribent och det han skriver är helt klart läsvärt. Sedan kanske han inte går in på djupet av spelet, och de mest avancerade analyserna lämnas därhän men det är en bra bok att starta med om man är nybörjare.

”Hold’em excellence: A Winner for Life” av Lou Krieger är en bra bok som passar perfekt för den som vill lära sig spelet och förstå grunderna i en vinnande spelstil. Den utgår från Limit Hold’em men beskriver poker i stora drag och vilken inställning en vinnande spelare bör ha. Boken är kort och lättläst, men Krieger har lyckats pressa in en hel del matnyttig information på de 180 sidorna boken består av. Börjar du med Hold’em excellence: A Winner for Life, och sedan väljer någon ytterligare bok om poker så kommer du att lära dig spelet mycket väl.

img