Det har sagts att poker är lätt att lära sig men svårt att bli bra på. Det är ett roligt och utmanande mål att bli duktig på vilket pokerspel som helst. Grunderna för en genomtänkt pokerstrategi omfattar många begrepp som du måste kombinera för att kunna vinna konsekvent. Det finns ett par begrepp som är avgörande för att kunna lära sig pokerstrategi och dessa är snålt spel, aggressivt spel, slumpmässigt spel och att kunna dra nytta av sina motståndares misstag. Tänk noga på dessa begrepp när du försöker bli en bättre pokerspelare.

img

Vinna eller kul

Först och främst ska du bestämma dig för om du vill spela poker för att vinna eller bara för att det är kul. Det krävs mycket tid och ansträngningar för att hela tiden hålla sig på den vinnande nivån. Det krävs arbete, med andra ord. Det är inget fel med att spela poker för att det är kul, men det finns ingen anledning att planera att förlora ens när man spelar för skojs skull.
Även världens bästa pokerspelare förlorar faktiskt då och då. Gör inte ett misstag och tro att du ska vinna varje gång du spelar. Målet måste vara att spela efter bästa förmåga varje gång.

Poker är ett matematiskt spel, och det är ett spel som ger ofullständig information. Det låter kanske komplicerat men är det egentligen inte. Att välja en starthand är en av grundbultarna, men det är bara en liten bit i pokerstrategin. När du har bemästrat teorin bakom en bra starthand och förstår hur den kan förändras beroende på var du sitter vid bordet, är nästa område du bör träna på resten av spelet under handen.
Undvik duster med motspelare, många kommer försöka spela på dina känslor för att lura dig till att göra dåliga val. Gå iväg en stund om det blir för jobbigt.